Het onttrekken en lozen van grondwater

Naast het slaan van putten, is Van Heugten bvba ook gespecialiseerd in juist het onttrekken en lozen van grondwater. Ook voor deze werkzaamheden staan wij bekend als trouwe partner. We onderscheiden ons door een zeer ruime ervaring en een uitstekende vakkundigheid.

Het onttrekken en lozen van grondwater wordt ook wel verticale droogzuigingen of bronbemalingen genoemd. Het is een proces waarbij op verschillende plaatsen grondwater wordt opgepompt en via één of meerdere leidingen wordt afgevoerd.

Doelstelling van verticale droogzuigingen

Door het onttrekken en lozen van grondwater kunt u het grondwater tijdelijk op een specifieke plaats laten verlagen. Deze werkzaamheden kunnen diverse doelstellingen hebben. U kunt verticale droogzuigingen laten uitvoeren met het oog op het creëren van een bouwput of voor een grondwater- of bodemsanering. Daarnaast kunt u deze keuze maken om droog te kunnen werken bij het leggen van leidingen, rioleringsbuizen, het bouwen van kelders, ondergrondse parkings of andere bouwwerkzaamheden. Verder voeren we ook droogzuigingen uit voor de uitvoer van een bodemonderzoek in de omgeving van bijvoorbeeld tankstations. Deze werkzaamheden worden ook wel milieuboringen genoemd.

Van Heugten bvba uw trouwe partner voor bronbemalingen

Van Heugten bvba is al meer dan 80 jaar gespecialiseerd in grondwerkzaamheden. We beschikken over een geavanceerd machinepark om deze taak op de juiste wijze uit te kunnen voeren. Deze machines worden bediend door gekwalificeerde technici die over een uitstekende kennis van zaken beschikken. Onze kwaliteit, snelle service en scherpe prijzen zijn niet voor niets ons handelsmerk. Daarnaast staan we bekend om onze nauwkeurige en ecologisch verantwoorde uitvoering van onze werkzaamheden.

Verticale droogzuiging voor het onttrekken en lozen van grondwater

Er zijn meerdere systemen die kunnen worden gebruikt bij een verticale droogzuiging voor het onttrekken en lozen van grondwater. Wij plaatsen de verticale filters zowel manueel (handmatig) als machinaal, in combinatie met een pomp. In de meeste gevallen worden hier korte vacuüm filters of lange zwaartekracht filters voor gebruikt. Wij zullen u hier uitgebreid over informeren en met u meedenken wat voor u de beste keuze is.

Veiligheidseisen bij het onttrekken en lozen van grondwater

Van Heugten bvba voldoet aan alle veiligheidseisen als de werkzaamheden met betrekking tot het onttrekken en lozen van grondwater worden uitgevoerd. We hechten veel belang aan het veiligheidsaspect. We zijn door de Vlaamse Milieu Maatschappij erkend als boorbedrijf en zorgen we dat iedere bronbemaling keurig netjes wordt aangemeld, zoals dit is voorgeschreven. Vanzelfsprekend beoordelen we vooraf of er een vergunning noodzakelijk is om onze werkzaamheden te mogen uitvoeren. Hierover leest u meer op deze pagina. Tot slot is het goed te weten dat we werken volgens de nieuwe VLAREM-wetgeving en beantwoorden aan de ISO 9001-normen.

Heeft u interesse om af te stemmen wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. We nemen klanten aan in zowel België als Nederland.

PUTBORINGEN

Van HEUGTEN… EEN BEDRIJF DAT VERTROUWEN UITSTRAALT

Al jaar en dag zijn wij gespecialiseerd in het uitvoeren van putboringen voor particulieren en bedrijven in de landbouwsector.

Contacteer ons

DROOGZUIGINGEN / BRONBEMALINGEN

Naast putboringen zijn verticale droogzuigingen of bronbemalingen onze specialiteit. Met onze gespecialiseerde machines zorgen wij ervoor dat het water opgepompt wordt en er een droge bouwput ontstaat.

Lees meer

MILIEUBORINGEN

Van Heugten bvba is ook gespecialiseerd in milieuboringen. Dit zijn boringen waarbij de fabrieksomgeving gecontroleerd wordt op eventuele verontreiniging.

Lees meer